අපේ ගෙදර කුස්සියේ ඉවුම් පිහුම්වලදී ළූණු භාවිතා කරනවා… අපි පිළියෙළ කරන ආහාරවලට රසය එක් කිරීමේදී ළූණු වැදගත් කාර්යභාරයක් ඉටු කරයි.. වෙනත් වචනවලින් කිවහොත්, ළූණු නොමැතිව කිසිදු ආහාර පිසීමක් සම්පූර්ණ නොවේ.. ළූණු නොමැතිව කෑම රසවත් නොවන බව පැවසිය හැකිය.. මේ නිසා එය අත්යවශ්ය අමුද්රව්යයක් ලෙස හැඳින්වෙනවා..
නමුත් සමහර අය තවමත් එය ආහාර පිසීම සඳහා භාවිතා කරන්නේ එහි පිටුපස ඇති අන්තරාය නොදැන ය. ඇත්තම කිව්වොත්, කළු පටලයකින් වැසී ඇති ළූණු ආහාරයට ගැනීමෙන් ඇති වන හානිකර බලපෑම් ගැන බොහෝ අය නොදන්නා අතර ඇත්ත වශයෙන්ම, කළු පටලයක් සහිත ළූණු ඔබ දුටුවහොත්, ප්රවේශම් වන්න. මෙම ළූණු වර්ගය ආහාර පිසීමට හොඳ නැත. එය ශාරීරික සෞඛ්යයට බරපතල හානියක් කළ හැකිය.
මෙම ළූණු වර්ගය ආහාරයට ගැනීමෙන් මුකෝමිකෝසිස් නම් දිලීර ආසාදනයක් ඇති විය හැක. මෙම දිලීරය ඉතා විෂ සහිත වන අතර ආහාර පිසීම සඳහා භාවිතා කිරීමට පෙර හොඳින් සේදිය යුතුය. ළූණු තුළ කළු දිලීර ඔබ දුටුවහොත්, එය භාවිතා නොකිරීම වඩාත් සුදුසුය. කළු දිලීර සහ කුණුවීම ඇති නම් ළූණු කිසි විටෙකත් භාවිතා නොකරන්න.
එවැනි තත්වයක් තුළ, ඔබ ළූණු කළු දිලීර මිලදී ගැනීමට පෙර.. නැද්ද? දැකීම සහ මිලදී ගැනීම ඉතා ආරක්ෂිතයි. ළූණුවල දක්නට ලැබෙන කළු දිලීර විෂ වීමට සමාන බව පර්යේෂණවලින් කියැවේ. ඒ සමඟම, කළු පුස් ළූණු පාලමේ තැබුවහොත්, දිලීර පාලමේ ඇති අනෙකුත් ආහාර ද්රව්ය වලට පැතිරී විෂ වීමට වැඩි ඉඩක් ඇත.
කළු දිලීර සහිත ළූණු ආහාරයට ගැනීමෙන් ඇතිවන ගැටළු:හිසරදය, ඔක්කාරය, බඩේ කැක්කුම, පාචනය, වමනය ආදිය ඇති වේ. ඔබට අසාත්මිකතා ගැටලුවක් තිබේ නම්, මෙම වර්ගයේ ළූණු ඔබේ ආහාර වේලට එකතු කිරීමෙන් වැළකී සිටිය යුතුය. එසේ නොමැතිනම් එය ඔබට හානි කරයි.
ඒ හා සමානව, ඇදුම රෝගීන්ගේ ආහාරවල කිසි විටෙකත් කළු පුස් ළූණු භාවිතා නොකරන්න. එය ඔවුන්ට හානි කරයි.
ළූණු මතුපිට කළු දිලීර තිබේ නම්, එම කොටස පමණක් ඉවත් කර ආහාර පිසීම සඳහා භාවිතා කළ හැකිය. එනම්, ළූණු ඇතුළත කළු නම්, එය කිසි විටෙකත් භාවිතා නොකරන්න. එසේ නොමැතිනම්, අනවශ්ය අසාත්මිකතා ඇති වේ.එබැවින් සෞඛ්ය සම්පන්න ජීවිතයක් සඳහා කළු දිලීර වලින් තොර හොඳ ළූණු භාවිතා කරන්න.
(අන්තර්ජාලයෙන් උපුටාගැනීමකි)
✅✅✅
.
